Ετοιμάζεσαι για διακοπές;

Το καλοκαίρι είναι καθ’ οδόν και εσύ αρχίζεις να οργανώνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Που θα πας; Πως θα πας; Με ποιον θα πας; Ίσως σκέφτεσαι ότι φέτος, θα  είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες. Όμως η ανυπομονησία και η αίσθηση της ανεμελιάς παραμένει η ίδια.

Φέτος επιλέγουμε Ελλάδα!

Είτε αποφασίσεις να πας στο χωρίο, είτε στο νησί ή να κάνεις αυτό το roadtrip που πάντα ονειρευόσουν. Εάν θα πας με φίλους, την οικογένεια σου ή και γιατί όχι μόνος σου, σίγουρα θα χρειαστείς κάτι σημαντικό. Το όχημα σου.

Πριν λοιπόν ξεκινήσεις την γεμάτη προσδοκίες απόδραση σου, πρέπει να φροντίσεις κάποια βασικά πράγματα σε αυτό. Δεν αφορά μόνο για την δική σου ασφαλή μετακίνηση, αλλά και των υπόλοιπων οδηγών που βρίσκονται καθ’ οδόν.

Μέχρι 3 άτομα!

Σύμφωνα με τον κανονισμό λόγω κορονοϊού, για επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) μέχρι πέντε (5) θέσεων, επιτρέπεται η μεταφορά δύο (2) επιβατών πέραν του οδηγού. Αυτό βέβαια αλλάζει εάν πρόκειται για οικογένεια.

Πότε έλεγξες τελευταία φορά τα ελαστικά σου?

Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, οι βροχές, το χιόνι και ο ήλιος, αλλοιώνουν και φθείρουν τα ελαστικά σου. Ο τακτικός έλεγχος του πέλματος και των τεσσάρων ελαστικών, συμβάλλει στη διάγνωση πιθανών προβλημάτων. Ο έλεγχος, πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, ιδανικά με κρύα λάστιχα. Όμως, πριν και μετά από μακρινά ταξίδια είναι απαραίτητος. Τι πρέπει να ελέγξεις:

 • Ορατές ράβδοι φθοράς πέλματος
 • Βάθος πέλματος κάτω από 1,6 χιλιοστά
 • Αντικείμενα που έχουν σφηνώσει στο πέλμα
 • Φθαρμένα ελαστικά στην εξωτερική πλευρά ή στο κέντρο
 • Ανομοιόμορφη φθορά μόνο σε ένα ελαστικό ή σε όλα τα ελαστικά
 • Σημάδια γήρανσης στα άκρα του ελαστικού

Δροσερό αεράκι στο αυτοκίνητο

 Μία φορά το χρόνο πρέπει να αντικαθιστάς το φίλτρο καμπίνας. Σε αυτό, συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες σκόνης, γύρης, καπνού, σωματιδίων, καθώς και καυσαέρια. Εάν δεν ανανεώνεις το φίλτρο, καταλήγεις να αναπνέεις όλα τα προηγούμενα που σίγουρα δεν είναι ασφαλή για την υγεία σου.

Έβαλες φωτιά στα φρένα?

Το υγρό φρένων, είναι αυτό που μεταδίδει τη δύναμη του ποδιού σου από το πεντάλ στα φρένα. Συνδέει, τη μηχανική δράση του πεντάλ σου με τα τακάκια φρένων και δημιουργεί τριβή, ώστε να επιβραδύνει την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου. Είναι σημαντικό για την οδική σου ασφάλεια, να χρησιμοποιείς το σωστό υγρό φρένων και να το διατηρείς πάντα στο συνιστώμενο επίπεδο.

Σου αλλάξανε τα φώτα?

Έλεγξε, αν όλοι οι λαμπτήρες των εξωτερικών φαναριών του αυτοκινήτου λειτουργούν, καθώς είναι απολύτως σημαντικοί για τις ασφαλείς μετακινήσεις σου. Οι εμπρόσθιοι λαμπτήρες, δηλαδή τα φώτα πορείας ή διασταυρώσεως του αυτοκινήτου λειτουργούν τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους και παράγουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να φτάνουν πιο γρήγορα στο τέλος της ζωής τους.

Με τα λάδια τι γίνεται?

Έλεγξε το επίπεδο τους στο αυτοκίνητο σου και συμπλήρωσε όσο απαιτείται. Εάν φτάνεις στα προκαθορισμένα χιλιόμετρα, χρειάζονται αλλαγή σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή. Το λάδι αυτοκινήτου, είναι βασικό συστατικό της καλής λειτουργίας του κινητήρα, καθώς αποτρέπει την καταστροφή του κινητήρα από τις τριβές και τις μηχανικές καταπονήσεις που δέχεται. Γι’ αυτό, συνίσταται να το ελέγχουμε τακτικά με κρύο κινητήρα σε επίπεδο έδαφος.

Καρδιογράφημα αυτοκινήτου ή αλλιώς έλεγχος μπαταρίας.

Η μπαταρία, είναι αυτή που μαζεύει ρεύμα για την εκκίνηση του κινητήρα και δίνει το ρεύμα της στους ηλεκτρικούς καταναλωτές του αυτοκινήτου (φώτα, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, υαλοκαθαριστήρες, αντίσταση τζαμιού και καθρεπτών κ.λπ.), όταν το δυναμό του δεν είναι επαρκές. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο ζωής μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, είναι πάρα πολλοί. Οι 4 κυριότεροι κατά την άποψη μας είναι οι παρακάτω:

 • Οδηγική συμπεριφορά
 • Καιρός
 • Τόπος κίνησης οχήματος
 • Χρόνος κίνησης οχήματος
Monitor GIF - Find & Share on GIPHY

Χαρτί και καλαμάρι

Ξέρουμε ότι την χαρτούρα ποτέ κάνεις δεν θέλησε, όμως βεβαιώσου ότι έχεις μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα του οχήματος σου αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό:

 • Άδεια
 • Δίπλωμα
 • Τέλη κυκλοφορίας
 • Δελτίο Τεχνικού ελέγχου (κτέο)
 • Κάρτα ελέγχου καυσαερίων
 • Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο
 • Πυροσβεστήρα
 • Κουτί Πρώτων βοηθειών
 • Προειδοποιητικό Τρίγωνο
 • Ρεζέρβα
 • Γρύλλο και μπουλονοκλειδο

Είσαι ασφαλισμένος?

Μπορεί η ασφάλιση του οχήματος σου να είναι υποχρεωτική από τον Νόμο 489/1976, όμως είναι και δική σου ευθύνη απέναντι στον τρίτο. Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες από οδηγούς, που ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, αυτοκίνητο ή μηχανή και ταλαιπωρήθηκαν για να βγάλουν άκρη και να αποζημιωθούν. Επιπλέον, σε απαλλάσσει από πολλά έξοδα που θα πρέπει να πληρώσεις σε περίπτωση απρόοπτου γεγονότος, όπως θραύση κρυστάλλων, φυσικά φαινόμενα, κλοπή, οδική βοήθεια και άλλα.

Γιατί να μην είσαι προετοιμασμένος?

Ενημερώσου για το πότε λήγει η ασφάλεια σου στην Apeiron Insurance Project και ανανέωσε το συμβόλαιο σου εύκολα και γρήγορα. Πάρε την ειδοποίηση πληρωμής από τον ασφαλιστή σου, επισκέψου την ιστοσελίδα μας www.apeironinsurance.gr και σε λίγα δευτερόλεπτα θα λάβεις το συμβόλαιο στο email σου.

Δεν είσαι ασφαλισμένος στην Apeiron Insurance Project?

Επικοινώνησε τώρα με τον ασφαλιστή σου και ζήτησε του προσφορά. Μέχρι τέλος Ιουνίου ισχύει η ειδική έκπτωση έως 20% που σου προσφέρουμε, ώστε να μην χρειάζεται να σκεφτείς πως θα πληρώσεις το συμβόλαιο σου.

Εάν λοιπόν, δεν θες να μείνεις στα μισά του δρόμου και να έχεις απρόοπτα στις διακοπές που περιμένεις πως και πως, κάνε τον απαραίτητο έλεγχο και εμείς είμαστε εδώ για να σε κάνουμε να νιώσεις σίγουρος και ασφαλής.