Η αρχή

15 Ιουνίου 2018. Δύο χρόνια Apeiron. Δύο χρόνια γεμάτα από εμπειρίες, εξυπηρέτηση και συνεχή προσπάθεια. Με δυναμισμό και υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης προς εσάς και τους συνεργάτες μας, κερδίζουμε κάθε μέρα το στοίχημα της επιτυχούς ένταξης μας στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά.

Πώς όμως ξεκίνησε η ιδέα της Apeiron Insurance Project?

Δήλωση του CEO, κου. Γ. Μαυρέλη για τα δυο χρόνια Apeiron

Δήλωση του CΟO, κου. Κ. Βακίδη για τα δυο χρόνια Apeiron

Δήλωση του CFO, κου Χ. Κωστούλα για τα δυο χρόνια Apeiron

«Ήταν τέλη 2016, όταν μετά από αρκετές συζητήσεις με τον Γιώργο και τον Κωνσταντίνο, ήρθε η ιδέα να παρουσιάσουμε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά κάτι καινούργιο. Την πρώτη MGA (Managing General Agents) εταιρία στην Ελλάδα. Δεν θα είχαμε σκοπό να αντιπροσωπεύουμε, απλά, άλλη μια εταιρία. Θέλαμε να παρέχουμε, όλες τις ασφαλιστικές εργασίες για λογαριασμό ισχυρών κεφαλαιακά ασφαλιστικών επιχειρήσεων, σαν αυτές να λειτουργούσαν στην Ελλάδα.

Με πολύ ενθουσιασμό, ξεκινήσαμε να προετοιμαζόμαστε. Βασιζόμενοι, στην εμπειρία μας από πολυεθνικές και ελληνικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις ετοιμάσαμε  business plans, προτάσεις τιμολόγησης, ασφαλιστικά πακέτα, λειτουργικό μοντέλο και διαδικασίες. Ερευνήσαμε, το θεσμικό και το φορολογικό πλαίσιο και αφού φτάσαμε στο θεμιτό αποτέλεσμα, έγινε η σύσταση της Apeiron insurance.

Το όνειρο είχε υλοποιηθεί. Ήταν η ώρα, να αναζητήσουμε την εταιρία που θέλουμε να συνεργαστούμε και ενδιαφερόταν να δραστηριοποιηθεί στην χώρα μας.»

Τα ταξίδια μας

Η ανεύρεση της εταιρίας που θα αντιπροσωπεύαμε στην Ελληνική αγορά, έπρεπε να προσφέρει κάτι καινούριο στο χώρο. Χρειαζόμασταν μια εταιρία που μπορούσαμε να εμπιστευτούμε. Θέλαμε να έχει παρουσία πολλών ετών στον χώρο της ασφάλισης, υψηλά επίπεδα αξιολόγησης και ισχυρό δείκτη φερεγγυότητας. Τότε, ξεκίνησε το ταξίδι μας.

Πρώτη στάση Γερμανία

Επαφή και συνεργασία με την Munich Re. Η αντασφαλιστική εταιρία Munich Re με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας, είναι ένας από τους κορυφαίους αντασφαλιστές παγκοσμίως. Για το 2019 τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν στα 51.5 δις. Οι μετοχές της είναι εισηγμένες σε όλες τις γερμανικές χρηματιστηριακές αγορές και στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της Xetra.

Ιταλία

Τελικός σταθμός Σλοβενία.

Επαφή και συμφωνία με την κορυφαία εταιρία στην αγορά της Σλοβενίας και της Αδριατικής. Zavarovalnica Triglav d.d.

Μια εταιρία με 120 χρόνια εμπειρίας, μέλος του ομίλου Triglav d.d.. O όμιλος, είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Λιουμπλιάνα, απαρτίζεται από 38 εταιρίες στην περιοχή της Αδριατικής και απασχολεί 5281 υπαλλήλους. Για το 2019, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1.184 εκατ, τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του ομίλου ξεπέρασαν τα 100,9 εκτ και αξιολογήθηκε με ΄΄A stable΄΄ από τους διεθνής οίκους αξιολόγησης S&P Global και AM Best. Ο δείκτης φερεγγυότητας ( Solvency Ratio) της εταιρίας χαρακτηρίζεται ισχυρός με ποσοστό 283. 

Κάπως έτσι ξεκίνησε η Apeiron, με πολλά ταξίδια, καινοτόμες ιδέες, κορυφαίες συνεργασίες και πάνω από όλα όρεξη για φιλική και άμεση εξυπηρέτηση.

Stay tuned

To Be Continued GIF by The Bachelor Australia - Find & Share on GIPHY