Μήπως οδηγείς λάθος χρώμα αυτοκινήτου;

Στην ψυχολογία των χρωμάτων, τα χρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην συμπεριφορά και την διάθεση των ανθρώπων, πόσο μάλλον το χρώμα του αυτοκινήτου σου. Ο Ελβετός ψυχολόγος Μαξ Λούθερ το 1974 ανέπτυξε το τεστ των χρωμάτων, δηλαδή την έρευνα γύρω από την ψυχολογία των χρωμάτων. Στο συγκεκριμένο τεστ, φαίνεται ότι τα χρώματα επηρεάζουν άμεσα την ψυχολογία και την συμπεριφορά των ανθρώπων και τους πυροδοτούν συγκεκριμένα συναισθήματα.

Από την άλλη πλευρά το 2017, η Nissan, ενήργησε πανευρωπαϊκή έρευνα, στην οποία οι εποικημένοι αγοραστές αυτοκινήτων της εν λόγω μάρκας, καλούνταν να επιλέξουν το χρώμα του οχήματος με βάση την προσωπικότητα τους. Από την έρευνα προέκυψε, ότι το 86% έκανε λανθασμένη επιλογή χρώματος. Στην πλειονότητα τους οι οδηγοί επέλεξαν τα συντηρητικά χρώματα, όπως μαύρο και γκρι, ενώ είχαν στην διάθεση τους μεγάλη γκάμα ζωντανών χρωμάτων αλλά και επιλογές εξατομίκευσης. Μπορεί οι τάσεις της μόδας στο χρώμα των αυτοκινήτων να αλλάζουν, η επιλογή όμως του χρώματος δείχνει πτυχές του χαρακτήρα του ιδιοκτήτη-οδηγού.

Εσύ, τι χρώμα αυτοκίνητο έχεις;

Τώρα, δες ποιο είναι αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει.

Κόκκινο

Ο οδηγός ενός κόκκινου οχήματος, χαρακτηρίζεται από έντονο χαρακτήρα, πάθος και ενέργεια. Είναι άτομο εξωστρεφές, φιλόδοξο και ερωτικό που του αρέσει να ζει τη ζωή στο έπακρο και λειτουργεί παρορμητικά.

Επιλέγοντας το κόκκινο χρώμα αυτοκινήτου, θέλεις να τραβήξεις τα βλέμματα και να επιδείξεις στους γύρω σου επιτυχία και να προκαλέσεις εντυπωσιασμό.

Κίτρινο/Χρυσό

Είσαι άτομο χαρούμενο με θετική ενέργεια και στόχους. Ο ιδιοκτήτης κίτρινου αυτοκινήτου δείχνει έναν παθιασμένο οδηγό, που δίνει σημασία στις νέες τεχνολογίες, αναλαμβάνει δράση, έχει ζωηρή φαντασία και επιχειρηματικό μυαλό.

Επιλέγοντας το κίτρινο ή χρυσό χρώμα, συνήθως επιλέγεις σπορ αυτοκίνητα και έχεις ένα λαμπερό και ευδιάκριτο όχημα που τραβάει την προσοχή.

Πορτοκαλί

Ο οδηγός πορτοκαλί αυτοκινήτου, αποπνέει ενθουσιασμό, χαρά και νεανικότητα. Αυτό το χρώμα, δημιουργεί παιχνιδιάρικη διάθεση και ζωηρά συναισθήματα, ενώ είναι ένα χρώμα που δεν κυκλοφορεί πολύ στους δρόμους και αμέσως τραβάει τα βλέμματα.

Επιλέγοντας το πορτοκαλί χρώμα αυτοκινήτου, πας κόντρα στο ρεύμα και δείχνεις ένα πνεύμα ζωντανό με φιλική διάθεση.

Μωβ

Το μωβ χρώμα στο αυτοκίνητο αποπνέει, μυστήριο, πνευματικότητα και πολυτέλεια. Είσαι ένα άτομο που περπατάς ανάμεσα στον παρορμητισμό και την δεικτικότητα, την κυριαρχία και την υποταγή.

Επιλέγοντας το μωβ χρώμα, είσαι ένα άτομο που του αρέσει να κάνει όνειρα και να εξάπτει την φαντασία του.

Μπλε

Ο οδηγός ενός μπλε αυτοκινήτου, δείχνει έναν ήρεμο, πιστό και ευαίσθητο άνθρωπο. Εάν είσαι αισιόδοξος, εσωστρεφής και ειλικρινής χαρακτήρας, τότε το μπλε είναι το χρώμα που πρέπει να επιλέξεις.

Επιλέγοντας ένα μπλε αυτοκίνητο, δημιουργείς την αίσθηση της εξουσίας, της ηρεμίας, της ασφάλειας και της επιτυχίας.

Πράσινο

Αγαπάς την άνεση και τα υλικά αγαθά; Βάζεις υψηλούς στόχους και θες να εντυπωσιάζεις; Πιστεύεις στον εαυτό σου και δεν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων; Αγαπάς τη φύση και τη ζωή; Τότε ξέρεις ποιο χρώμα πρέπει να διαλέξεις.

Επιλέγοντας ένα πράσινο αυτοκίνητο, δηλώνεις ότι δεν πας σύμφωνα με τη μόδα, είσαι ευγενικός και σου αρέσει η γαλήνη και η ηρεμία.

Μαύρο

Το μαύρο χρώμα έχει συνδυαστεί με την πολυτέλεια των αυτοκινήτων, το χρώμα που δείχνει κάθε λεπτομέρεια τους οχήματος και επιδεικνύει δύναμη. Εκφράζει σοβαρότητα και επισημότητα.

Επιλέγοντας ένα μαύρο αυτοκίνητο, θες να δείξεις εξουσία, μυστήριο και αυτοπεποίθηση.

Γκρι

Σου αρέσει να περνάς απαρατήρητος, δεν θέλεις να ξεχωρίζεις και συμβιβάζεσαι εύκολα. Δεν σου αρέσει να δεσμεύεσαι και απολαμβάνεις την αποδοχή των άλλων.

Επιλέγοντας το γκρι χρώμα, δείχνεις ένα άτομο παραδοσιακό, ώριμο που αγαπά την διαχρονικότητα και την ηρεμία στη ζωή του.

Ασημί

Είσαι πρακτικός και καινοτόμος; Δεν έχεις πολύ χρόνο για καθάρισμα; Θες να εκπέμπεις κομψότητα και αυτοπεποίθηση;  Αγαπάς τις νέες τεχνολογίες και είσαι περίεργος για το μέλλον; Το ασημί, είναι το χρώμα σου.

Επιλέγοντας ένα ασημί αυτοκίνητο, πολύ πιθανόν να ανήκεις σε μια υψηλότερη κοινωνική τάξη και δεν φοβάσαι να τον κρύψεις.

Λευκό

Ο οδηγός ενός λευκού αυτοκινήτου αγαπάει την καθαριότητα, εκπέμπει αγνά συναισθήματα και επιδιώκει την αρμονία.

Επιλέγοντας ένα λευκό αυτοκίνητο, έχεις εκλεπτυσμένο γούστο και αποπνέεις φρεσκάδα και απλότητα.

Μπεζ/Κρεμ/Καφέ

Είσαι άτομο που εκπέμπει φιλικότητα, ειλικρίνεια και άνεση. Αυτά τα χρώματα δείχνουν έναν χαρακτήρα προσγειωμένο, που αγαπά τις παραδοσιακές αξίες και την οικογένεια.

Επιλέγοντας τις αποχρώσεις του καφέ, παρουσιάζεις ένα άτομο σταθερό και ευγενικό που δεν του αρέσουν οι αλλαγές και δεν ενδιαφέρεται για την μόδα.

Το χρώμα που επέλεξες τελικά, ελπίζουμε να σου ταιριάζει, γιατί τα προγράμματα της Apeiron Insurance Project, για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου σίγουρα σου ταιριάζουν. Επίλεξε ανάμεσα στο Standard, Advance, Value και Full, αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, για να νιώθεις σίγουρος και ασφαλής